top of page

Vitamin E: Den Hemmelige Vidunderstoffet for Prestasjonshester

Oppdatert: 7. jul.

Vitamin E, eller alfa-tokoferol, er en essensiell antioksidant som spiller en avgjørende rolle i hestens helse og ytelse. Dette vitaminet beskytter celler mot skader forårsaket av frie radikaler, som dannes under hard trening og stress. For hester i intens trening er det kritisk å sikre tilstrekkelig tilførsel av vitamin E for å opprettholde optimal helse og prestasjon.
Hva Gjør Vitamin E

Vitamin E fungerer som en kraftig antioksidant som beskytter muskelceller mot oksidativt stress. Dette er spesielt viktig for prestasjonshester, da de produserer flere frie radikaler under fysisk aktivitet. Uten tilstrekkelig vitamin E kan disse frie radikalene skade muskelvev, føre til muskelsvakhet, og redusere hestens evne til å prestere.

Hos mennesker er vitamin E kjent for sine fordeler for immunforsvaret og hudhelsen, samt for å forbedre utholdenhet og restitusjon. Toppidrettsutøvere tar ofte tilskudd av vitamin E for å forbedre deres ytelse og beskytte kroppens celler mot skade, og det samme prinsippet gjelder for hester.


Hvorfor Tilskudd med Vitamin E

Hester produserer ikke vitamin E selv, og de må derfor få dette vitaminet fra kostholdet eller gjennom tilskudd. Beitegress er en god kilde til vitamin E, men ikke alle hester har tilgang til beite, spesielt ikke i vintermånedene. I tillegg kan høyt prosesserte fôrblandinger ha redusert innhold av vitamin E. Derfor er tilskudd med vitamin E, som Premier E, essensielt for hester som er i hard trening.


Premier E: Det Ultimate Tilskuddet for Prestasjonshester

Premier E fra Equine Products UK Ltd er spesielt formulert for å dekke behovene til hester i intensiv trening. Dette produktet inneholder ikke bare høyabsorberende vitamin E, men også andre viktige antioksidanter og aminosyrer som bidrar til hestens helse og ytelse:

 • Vitamin E (alfa-tokoferolacetat): Gir 3000 iu per dag, godt over det anbefalte minimumet på 1600 iu for å sikre optimale nivåer.

 • Lysin: En essensiell aminosyre som er nødvendig for proteinsyntese, muskeloppbygging, og forbedret immunitet.

 • Methionin: En svovelholdig aminosyre som spiller en kritisk rolle i kroppens metabolisme og har kraftige antioksidantegenskaper.

 • Selen: En viktig sporstoff som samarbeider med vitamin E for å beskytte celler mot oksidativ skade.


Hvorfor Velge Premier E Fremfor Andre Vitamin E-Tilskudd?


Det er ikke likegyldig hvilket vitamin E-tilskudd du velger. Premier E skiller seg ut på flere måter:


 1. Høy Konsentrasjon av Vitamin E Premier E inneholder 3000 iu vitamin E per dag, noe som er betydelig høyere enn det anbefalte minimumet på 1600 iu per dag. Dette sikrer at hester får tilstrekkelig med antioksidanter for å beskytte muskelceller mot oksidativt stress, noe som er spesielt viktig for hester i hard trening.

 2. Hurtigabsorberende Form Premier E inneholder alfa-tokoferolacetat, som er en form av vitamin E kjent for sin høye biotilgjengelighet. Dette betyr at vitaminet raskt tas opp i blodet og når muskler og andre vev hvor det trengs mest.

 3. Kombinasjon av Essensielle Ingredienser Premier E er ikke bare et vitamin E-tilskudd. Det inneholder også lysin og methionin, to essensielle aminosyrer, samt selen. Disse ingrediensene fungerer synergistisk for å støtte muskelhelse, immunforsvar og generell velvære.

 4. Ingen Toksisitet ved Anbefalte Nivåer Premier E kan trygt gis i høye doser innenfor anbefalte grenser uten risiko for toksisitet. Dette gjør det til et trygt valg for hesteeiere som ønsker å sikre at deres hester får tilstrekkelig vitamin E for å møte kravene ved intensiv trening.

 5. Spesielt Formulert for Prestasjonshester Premier E er formulert spesielt for hester i hard trening og avlsdyr, noe som gjør det bedre tilpasset behovene til disse hestene sammenlignet med generiske vitamin E-tilskudd.

 6. Dokumenterte Fordeler Vitenskapelig forskning har vist at vitamin E spiller en kritisk rolle i å forbedre muskeldefinisjon, øke immunforsvaret og forbedre fruktbarhet. Premier E inneholder de nødvendige dosene for å gi disse fordelene, som er dokumentert i flere studier:

 • Forbedret muskeldefinisjon: Høy dose vitamin E kombinert med lysin og methionin støtter muskelvekst og restitusjon.

 • Økt fruktbarhet: Vitamin E er kjent for å forbedre reproduktiv helse hos både hingster og hopper.

 • Sterkt immunforsvar: Antioksidantegenskapene til vitamin E og selen støtter immunsystemet, noe som er viktig for hester som utsettes for stress og hard trening.


Anbefalt av Topp Konkurranseryttere

Premier E er det foretrukne vitamin E-tilskuddet blant mange topp konkurranseryttere. Nicky Richards, en ledende National Hunt-trener, sier: "Premier E er mitt foretrukne produkt som gir høye nivåer av vitamin E for å hjelpe med de daglige utfordringene i treningen av løpshester".
Konklusjon

Vitamin E er ikke bare viktig, det er uunnværlig for hester i hard trening. Med Premier E kan du være trygg på at din hest får den beste mulige støtten for å oppnå topp ytelse og optimal helse. Akkurat som toppidrettsutøvere drar nytte av tilskudd for å forbedre deres prestasjoner, vil din hest dra nytte av Premier E for å sikre at den kan levere sitt beste.


Referanser:

 1. National Research Council (NRC) - Nutrient Requirements of Horses (2007)

 2. Morris, J. (2009). "Vitamin E in Horse Nutrition" - The Horse

 3. K.D. Pagan et al. (2005). "The Relationship Between Vitamin E Status, Muscle Damage, and Performance in Endurance Horses" - Equine Veterinary Journal

 4. Janicki, K.M., and P.A. Cymbaluk (1996). "Effects of Dietary Vitamin E Supplementation on Exercise-Induced Muscle Damage in Horses" - Journal of Animal Science

 5. Valberg, S.J. (2014). "Skeletal Muscle Function" - Veterinary Clinics of North America: Equine Practice307 visninger0 kommentarer

Commenti


bottom of page