top of page

"26 år gammel ponni og konkurrerer i VM"

Oppdatert: 25. jul. 2023

Camilla Frey vokste opp på en gård på øya Frei i Nordmøre, og kan ikke engang huske når hun begynte å ri. Hun vokste opp med en ponni som hennes onkel hadde, og ble tidlig aktiv som sprangrytter. Da hun ble eldre, tok hun en pause fra hestesporten og utdannet seg som skuespiller. Men interessen for hest lå og ulmet, og da hun besøkte Oslo Horse Show og opplevde Mounted Games for første gang, ble hun igjen bitt av basillen.For 13-14 år siden, uten de sosiale mediekanalene vi har tilgang til i dag, var det ikke lett å finne et miljø for Mounted Games. Men YouTube fantes, og Camilla brukte utallige timer på å se videoer om sporten. Etter hvert begynte hun å lete etter en Games-ponni som hun selv kunne teste ut sporten med. Hun fikk låne en ponni som hun red litt på, men det var ikke før hun igjen besøkte Oslo Horse Show at hun fant Charlie, en Games-ponni som hun følte en spesiell tilknytning til. Den var ikke til salgs, og Camilla måtte dra derfra tomhendt. Men tanken på Charlie slapp ikke taket. Hun begynte å søke på Finn.no etter en passende ponni for Mounted Games. Dessverre fant hun ingen som ga henne samme godfølelsen som Charlie hadde gjort. Hun slo det derfor fra seg, og fortsatte å trene på ponnien som hun fikk låne.Noe tid senere fikk hun det for seg å sjekke Finn igjen, og der, til sin store overraskelse, så hun Charlie til salgs på nettsiden. Det var den samme ponnien hun hadde beundret på Oslo Horse Show! Charlie var da en 17 år gammel Welsh- og fullblods blanding født i Irland og importert fra Storbritannia til Norge av forrige eier. Da Camilla først møtte Charlie, fikk hun beskjed av eier at han var vanskelig å håndtere og noe spesiell å ri. Det stoppet ikke Camilla fra å kjøpe Charlie, og det er hun glad for i dag.


Når det så er sagt, var ikke Charlie en enkel ponni å ri, og Camilla var en amatør, så de hadde en bratt læringskurve sammen. Charlie kan fortsatt være noe vanskelig å håndtere (men veldig snill sier Camilla med et smil), men han er en mester på Games-banen, og sammen har de oppnådd mange plasseringer og premier. De har vært et team i 9 år, og det har ikke vært lett. Camilla har hatt en travel karriere som skuespiller og er ofte på reise med mange forestillinger, noe som gjør det utfordrende å holde Charlie og seg selv i god konkurranseform.


Men med tiden har de lært å forstå hverandre, og det har vokst et spesielt bånd mellom Charlie og Camilla. Det har vært mange opp- og nedturer på veien, inkludert brudd og skader, men de har alltid stått sammen og kjempet seg gjennom utfordringene.


Og det har betalt seg, for Camilla og Charlie har utvilsomt gjort det imponerende bra sammen. Sammen har de flere plasseringer å skilte med. I 2014 vant de sølvmedalje i NM lag, og i 2015 tok de bronse i samme konkurranse. Året etter, i 2016, vant de sølv i NM par. I 2018 deltok de i VM og ble den best plasserte norske deltakeren, med en 23. plass av 70 deltakere i par-konkurransen. Året etter, i 2019, vant de gull i NM par og ble Norgesmestre. Nylig, i 2022, vant de bronse i Nordisk par-konkurranse og gull i NM Par.


Charlie er i dag en eldre herremann på 26 år, og det er smått utrolig at han fortsatt konkurrerer på høyt internasjonalt nivå. De fleste ponnier som lever så lenge, er for lengst pensjonert. For Charlie var alderen begynt å sette sine spor, Og Camilla måtte vurdere om Charlie var klar for pensjonist tilværelsen. Men på oppfordring fra hennes veterinær, tok Camilla kontakt med HelseHest som sammen med Camilla bygget et tilskudds program for Charlie.


Camilla forteller at hun merket nesten umiddelbart en tydelig forbedring i Charlies helse. For å forbedre Charlies styrke fikk han et muskelbyggende tilskudd. Det har gjort han merkbart sterkere og en mer muskulær kropp. Før han begynte å ta tilskudd hadde han problemer med å opprettholde muskelmassen sin. Nå løper han igjen som en unghest, og restitusjonstiden hans er forbedret betraktelig.

For å sikre maksimalt opptak og smøre leddene, gir Camilla Charlie tilskudd olje fra HelseHest. Det smører leddene. Noe som sammen gjør han mer smidig og raskere i bevegelsene. Hun opplever at han er i bedre form og har hatt færre problemer med helsen sin enn tidligere.

Men det er ikke bare tilskuddene fra HelseHest som har hjulpet Charlie. Det har vært en kombinasjon av godt stell og riktig trening, i tillegg til omsorg og kjærlighet fra Camilla. Det er ikke alltid enkelt, men hun jobbet hardt og målrettet med Charlie, noe som gjør at de sammen fortsatt leverer på internasjonalt høyt nivå.

Charlie har nylig vært ute på langtur i forbindelse med konkurranse, og i den forbindelse gir Camilla han Pro-B flora for å stabilisere magen hans. Ved å gi Charlie Pro-B flora , har hun sett at han har bedre fordøyelse og er mer komfortabel under lange reiser.

Camilla er svært opptatt av å holde Charlie i god helse, og er i konstant dialog med hennes veterinær og smed, i tillegg til team HelseHest, for å sikre at han får den beste behandlingen og stellet han trenger.


Som alle hesteeiere vet, kan det være utfordrende å holde en hest i god form og helse, spesielt når de blir eldre. Men med riktig stell, trening og tilskudd kan det være mulig å forlenge livet og karrieren til hestene våre. Det er tydelig at Camilla og Charlie er et sterkt og samarbeidende team, og takket være et godt kosthold, hennes effektive treningsopplegg og riktig bruk av tilskudd fra HelseHest, har Charlie klart å holde seg i form og prestert på toppnivå til tross for sin høye alder.

Vi ønsker Camilla og Charlie lykke til i det kommende VM i København! Vi ser frem til å følge deres videre eventyr og heier på dem fra sidelinjen.


139 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page