top of page

Trening, Beite og Varme: Slik Bruker Du Elektrolytter RiktigNå som gradestokken viser over 20 grader og luftfuktigheten øker må vi hesteeiere ta ekstra vare på våre firbente venner og passe på at de får i seg nok med vann. Mange tror feilaktig at ved å gi hesten salt, dekker man behovet for elektrolytter, men faktisk inneholder elektrolytter andre viktige mineraler som også er nødvendige, og derfor bør de tillegges i tillegg til salt. Mineralene kalsium, natrium, kalium og magnesium kan lett gå tapt i sommervarmen og spesielt under trening.


Elektrolytter hjelper også til med å opprettholde et velfungerende nervesystem og væskebalanse. Hvis hesten ikke får tilstrekkelig tilførsel av elektrolytter, kan det føre til opphopning av melkesyre etter trening, noe som kan resultere i krysslammelse og dehydrering. Elektrolytter gir energitilskudd og støtter den muskulære restitusjonen hesten behøver for å prestere best mulig. Isopro anbefales ikke bare for hester i hard trening, men også for de som utsettes for sommervarmen, enten de er på stall eller på beite.


Ofte stillte spørsmål:

Jeg skal ri mange stevner i sommer. Vil Everyday Electrolytes være tilstrekkelig?

Alle hester er forskjellige, men med økt intensitet i trening og varme dager vil det være anbefalt å gå over til Restorlyte i denne perioden. Restorlyte skiller seg fra Everyday Electrolytes ved at den inneholder aminosyren glysin, som kan øke effekten av elektrolyttilskudd i kostholdet.


Trenger hesten elektrolytter om den går på beite?

Mange ser på elektrolytter som et prestasjonsfremmende tilskudd, men det anbefales også til hester på beite. Elektrolytter anbefales ikke bare for hester i hard trening, men også for de som utsettes for sommervarmen. For dette vil Everyday Electrolytes være perfekt.Hesten min skal få en roligere periode noen uker før treningen settes for fullt i gang igjen senere i sommer. Hva bør jeg bruke?

Dette er samme situasjon som mange hester skal gjennom i sommer, fordi rytteren skal på ferie eller hesten bare skal ha en rolig periode. For disse vil ofte Everyday Electrolytes være tilstrekkelig og gi god effekt. Derimot, om man skulle ha en kort periode med hardere trening, finnes Restorlyte på tube med engangsdoser - perfekt etter en intervalløkt eller varm stevnedag.


Hesten min liker ikke elektrolytter. Hva kan jeg gjøre?

Vi har to forskjellige elektrolytter til ulike behov og med forskjellig smak. Noen hester liker ikke pulveret or derfor villdet være lurt å gå over til flytende Restorlyte. Vi anbefaler å blande elektrolytter ut i mash eller legge gulrøtter eller epler i bøtten for å fremme at hesten begynner å drikke.27 visninger0 kommentarer

Comentários


bottom of page