top of page

Tips til vårstellet: Ta vare på hestens høver

Oppdatert: 25. aug. 2023

Hei alle sammen! Som mange av dere vet, er våren en tid for

glede og fornyelse, men for oss hesteeiere i Norge, bringer det også våte og kalde forhold. Dette er tiden da våre hester er mest utsatt for sopp, infeksjoner og andre fuktrelaterte skader. I dette blogginnlegget vil jeg dele mine beste tips for vårstellet av høver Bio-Teition har hjulpet meg med å holde mine hesters høver sunne og sterke


  1. Rengjøring og inspeksjon av høver som en daglig rutine: Jeg kan ikke understreke nok hvor viktig det er å rengjøre og inspisere hestens høver hver dag i den våte og kalde vårsesongen. Pass på å fjerne smuss, rusk og steiner som sitter fast i hoven for å hindre bakterier og sopp i å trives. Bruk en hov-renser og børste for å rengjøre høvene skikkelig og inspiser dem for eventuelle tegn på skade eller infeksjon.

  2. Skap et tørt og rent miljø for hesten din: Jeg sørger alltid for at mine hesters bokser og paddock (så godt det lar seg gjøre) er rene og tørre. Sørg for at hestens boks er fri for overflødig fuktighet og rengjør boksen regelmessig for å holde miljøet tørt. Unngå også å la hesten stå i gjørmete paddocker over lengre tid, da dette kan føre til at høvene blir myke og mer utsatt for infeksjoner.

  3. Regelmessig hovtrimming og skoing: Mine hester får besøk av smeden hver 4-6 uke forregelmessig hovtrimming og skoing. Dette hjelper med å opprettholde hovenes strukturelle integritet og forhindre potensielle problemer.

  4. Styrk hovene med et fantastisk tilskudd som jeg bruker Farriers Friend hovolje og Bio-Trition tilskudd for å fremme sunn hovvekst hos mine hester. Det inneholder essensielle næringsstoffer som biotin, metionin og lysin, som sammen støtter hovstyrke og vekst. Ved å tilsette Biotin i hestens diett kan du også sikre at hovene til hesten din forblir sterke og motstandsdyktige gjennom den krevende vårsesongen.

  5. Plei hovene med Ferriers og Biotin et annet produkt jeg elsker og stoler på for å holde mine hesters høver i topp stand. Denne unike blandingen av naturlige oljer og harpikser bidrar til å opprettholde optimal fuktighetsbalanse i hoven, og hindrer dem fra å bli for tørre eller for myke. Jeg påfører regelmessig hovolje når hoven er helt tørr og det hjelper virkelig med å holde hestens høver sunne og fine gjennom året.

Dette er mine anbefalinger for vårstellet av høver for hester i Norge. Ved å følge disse tipsene og inkludere hestens pleierutine, vil du sørge for at hovene til hesten din forblir sunne, sterke og motstandsdyktige gjennom den våte norske vårsesongen.

Håper dette innlegget var nyttig for dere. Skriv gjerne og fortell om hvordan det går med deres hester og gode tips dere har. Vi ønsker å høre fra dere. .341 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page