top of page

Hvordan bekjempe fluer og dehydrering i sommer

Oppdatert: 28. jul. 2023


Nå som sommeren endelig er kommet til Norge, ønsker vi å presentere Helse Hest - Sommerpakken, som inneholder de mest nødvendige tilskuddene enhver hest trenger i løpet av sommeren. Uansett om hesten din er på beite, i full trening, en hobbyhest eller en satsende hest, er tilskuddene i sommerpakken enhver hesteeier vil ta i bruk i løpet av sommeren.

Fluer

Sommeren bringer med seg varmere temperaturer, noe som også fører til en økt forekomst av fluer og andre insekter som er til stor plage for hestene. Fluer har en tendens til å samle seg rundt sår og følsomme områder som øyne, noe som kan være ubehagelig for hesten.


Fluespray er mye brukt middel for å fjerne fluer, derimot er mange av disse sprayene miljøskadelige og har begrenset varighet på hestens pels. Likevel finnes det naturlige tilskuddet Garlic Granules som gir hesten en naturlig lukt som virker avvisende mot fluer og insekter på en naturlig og allergivennlig måte.


Tilskudd gir også andre helsefordeler for hesten, da det inneholder antioksidantegenskaper som støtter hestens immunforsvar og fordøyelsessystemet, samtidig som det også bidrar til sunn pelskvalitet.


Fluer som irriterer hestens øyne får dem til å klø seg på beina, noe som kan skape et u-hygienisk miljø og øke sjansen for infeksjoner


Saltmangel

Gjennom sommermånedene opplever mange hesteeiere å se hesten sin drikke mindre vann selv om det er tilbudt til en hver tid. Dette er fordi hester ikke har samme evne som mennesker til å regulere salttapet sitt, og derfor er de mer utsatt for dehydrering fordi de mister tørstefølelsen. Dette gjelder ikke bare for topphester, men også for hobbyhester som tilbringer sommeren på beite eller er i lett trening.


Salt , også kjent som magnesium, har ikke bare fordeler for væskebalansen, men også andre positive effekter som å opprettholde muskel-, nerve- og fordøyelsessystemets funksjoner. Salt har også en beroligende og smertelindrende effekt og hjelper til med å lindre muskelsmerte og vev lidelser. Med sine egenskaper er salt også ideelt for sårbehandling og reduksjon av hevelser ved bad av ben


Med to bruksområder som hjelper både innenvendig og utvendig, er salt et nødvendig tilskudd i stallen året rundt både for muskel lindring, fordøyelses og nervesystemet, opprettholdelse av væskebalansen samt sine beroligende effekter


Elektrolytter

Mange tror feilaktig at ved å gi hesten salt, dekker man behovet for elektrolytter, da begge bidrar til å opprettholde væskebalansen. Men faktisk inneholder elektrolytter andre viktige mineraler som også er nødvendige, og derfor bør de tillegges i tillegg til salt. Mineralene kalsium, natrium, kalium og magnesium kan lett gå tapt i sommervarmen og spesielt under trening.


Elektrolytter hjelper også til med å opprettholde et velfungerende nervesystem og væskebalanse. Hvis hesten ikke får tilstrekkelig tilførsel av elektrolytter, kan det føre til opphopning av melkesyre etter trening, noe som kan resultere i krysslammelse og dehydrering. Elektrolytter gir energitilskudd og støtter den muskulære restitusjonen hesten behøver for å prestere best mulig. Isopro anbefales ikke bare for hester i hard trening, men også for de som utsettes for sommervarmen, enten de er på stall eller på beite.Hestens kropp kan ikke beholde vann uten tilstedeværelse av elektrolytter
48 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page