top of page

Hvordan behandle hjortelus

Oppdatert: 26. sep. 2023


skadefrie hester i natur

Hjortelus er små insekter som kan feste seg til hestens pels, man og hale. De lever av hestens blod og forårsaker kløe, irritasjon og ubehag for hesten. Hvis infeksjonen ikke behandles, kan det føre til hudproblemer og potensielt mer alvorlige helseproblemer for hesten. Derfor er det viktig å ta hjortelusinfeksjoner på alvor og søke effektiv behandling.


Hjortelusinfeksjoner hos hester er ubehagelige og forårsaker en rekke symptomer som det er viktig å være oppmerksom på:

  1. Kløe og irritasjon: Den mest åpenbare indikasjonen på en hjortelusinfeksjon er kløe. Hesten kan begynne å klø seg intenst, spesielt i områder der lusene har en tendens til å samle seg, som ved manken, i halen eller rundt hodeområdet.

  2. Rødhet og hevelse: Hvis infeksjonen har utviklet seg, kan hestens hud bli rød, hoven og irritert. Dette skyldes lusenes bitt og spytt, som kan forårsake en allergisk reaksjon hos noen hester.

Det er viktig å overvåke hesten din nøye for disse symptomene og ta umiddelbare skritt for å bekjempe hjortelusinfeksjonen. Produktene "No More Bute" og "Sulphur Cream Plus" fra Equine Products UK Ltd er spesielt utviklet for å behandle slike symptomer og forebygge forverring.


No More Bute" - Effektiv Smertelindring

"No More Bute" representerer en praktisk og kraftig løsning for å behandle smerte forårsaket av hjortelusinfeksjoner. Bute er en forkortelse for ordet Phenylbutazone, som på norsk ofte kalles "fenylbutazon." Dette produktet er spesielt utviklet for å redusere betennelse og lindre smerter, spesielt hos hester. Selv om mange bruker "No More Bute" for å håndtere trøtte ben og muskelsmerter, er det curcumin som er den sterke aktive ingrediensen her. Den er hele 185 ganger mer biotilgjengelig enn gurkemeie, og dermed kan kroppen utnytte curcumin langt mer effektivt enn fra gurkemeie alene. De antiinflammatoriske egenskapene til curcumin er avgjørende for å fremme smertelindring, noe som er spesielt viktig for hester som har blitt plaget av hjortelusbitt.


NO More Bute / Smertelindring"Sulphur Cream Plus" - lindrer hudirritasjon

I tillegg til behandling mot hjortelus, kan hjortelusinfeksjoner ofte føre til hudirritasjon. Equine Products UK Ltd tilbyr også "Sulphur Cream Plus," som er spesielt formulert for å lindre slike hudproblemer. Denne kremen inneholder svovel, som er kjent for sine beroligende egenskaper på irritert hud. Den hjelper med å redusere kløe og ubehag, samtidig som den gir fuktighet til hestens hud. "Sulphur Cream Plus" er et nyttig til behandling, spesielt hvis hesten din har opplevd langvarig irritasjon på grunn av hjortelus.

Sulphur Cream Plus.


Hvis hjortelusinfeksjonen har tatt et sterkt grep om hesten din, er det viktig å kontakte veterinæren din umiddelbart. Veterinæren kan evaluere infeksjonens alvorlighetsgrad og foreskrive reseptbelagte midler som er mer kraftige og spesifikke for behandlingen av hjortelus. På den annen side, hvis du oppdager symptomene tidlig før de blir alvorlige, kan hjemmebehandlinger være tilstrekkelig

30 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page