top of page

Bio-Trition, et bedre alternativ til Farriers Formula?

Oppdatert: 19. mar.

Hovhelse hos Hester: En Næringsfysiologisk Sammenligning av Bio-Trition ZMC Advanced og Farriers Formula Double Strength


Vi i HelseHest får ofte spørsmål om sammenligningen mellom Farriers Formula Double Concentration TM og Bio-Trition ZMC Advanced. Gitt dette hyppige spørsmålet, har vi bedt en anerkjent ernæringsfysiolog fra England om å reflektere over de to produktene for å gi en grundig og balansert gjennomgang.


Konklusjonen er at Bio-Trition gir hesten en høyere dose av Biotin og andre viktige næringstoffer til hoven til en betydelig lavere "per dag" kostnad enn Farriers Formula. Her kan du spare nesten 50% og gi hesten bedre støtte til sunn hovvekst.Hovens Betydning Hestens hov er fundamentet for dens velvære og ytelse. En sunn hov støtter ikke bare hestens vekt og bevegelse, men spiller også en viktig rolle i sirkulasjon og generell helse. Problemer som hovsprekker, seedy toe, og laminitis kan ikke bare være smertefulle for hesten, men også begrense dens ytelse og kreve langvarig behandling. Ernæringsmessige tilskudd kan bidra til å forsterke hovens struktur, fremme vekst og reparasjon, og forhindre en rekke hovrelaterte lidelser.


Hovtilskuddenes Rolle 

Tilskudd som Bio-Trition ZMC Advanced og Farriers Formula Double Strength er utviklet for å gi hester med nødvendige næringsstoffer som biotin, aminosyrer, mineraler og vitaminer som er kritiske for hovens helse. Disse komponentene støtter keratinproduksjonen - det harde proteinet som utgjør det meste av hovens masse.


Sammenligning av Produkter 

Når det gjelder biotintilførsel per dose, tilbyr Bio-Trition 30 mg biotin per 25 g dose, i motsetning til Farriers Formula, som gir 23,6 mg per 100 g dose. Aminosyrer som metionin og cystein, som er rike på svovel, er avgjørende for dannelsen av keratin. Her tilbyr Bio-Trition 5000 mg metionin og 400 mg cystein per dose, sammenlignet med Farriers Formulas prosentandel basert tilførsel (som er vanskelig å vurdere).


Mineraler som sink og kobber er også inkludert i disse tilskuddene på grunn av deres rolle i cellereparasjon og vekst. Bio-Trition inneholder 12,000 mg sink og 4000 mg kobber per kilo, sammenlignet med Farriers Formulas innhold på 2940 ppm sink og 1080 ppm kobber.


Økonomisk Sammenligning 

Kostnadseffektiviteten ved valg av tilskudd er et sentralt overveielsespunkt. For å gi en klar sammenligning har vi satt opp følgende tabell:

Produkt

Dose

Varighet (Dager)

Pris per Dose

Pris per Enhet ved Utsalg

Bio-Trition 4kg

25g

166

11,81kr

1,890kr/4kg**

Farriers Formula 5kg

100g

50

34,96kr

1,749kr/5kg*

*Felleskjøpet. **Finnes og i 1,5kg @ 790kr


Den økonomiske fordelaktigheten blir tydelig når man ser på varigheten av hver pakke i forhold til den daglige doseringen.Konklusjon og Anbefalinger

I lys av denne analysen fremstår det tydelig at Bio-Trition ZMC Advanced tilbyr en høyere konsentrasjon av nøkkel næringsstoffer per dose og er mer kostnadseffektiv over tid sammenlignet med Farriers Formula Double Strength. Imidlertid, er valg av tilskudd en individuell beslutning som bør baseres på hestens spesifikke behov, samt råd fra en kvalifisert vetrinær.


Det er avgjørende at hesteeiere tar hensyn til hestens alder, aktivitetsnivå, hovens nåværende tilstand, og eventuelle eksisterende helseproblemer når de velger hovtilskudd. For eksempel kan en eldre hest eller en hest med eksisterende hovproblemer ha behov for et mer konsentrert tilskudd som Bio-Trition. På den annen side kan en yngre hest eller en hest med mindre alvorlige hovutfordringer være godt tjent med et annet produkt.


Det anbefales også at hesteeiere arbeider tett sammen med sin veterinær eller en ernæringsfysiolog spesialisert på hester for å overvåke hestens fremgang og justere tilskuddsregimet etter behov. Dette kan innebære regelmessig evaluering av hovhelsen og justeringer i kostholdet for å sikre at hesten mottar de nødvendige næringsstoffene for å opprettholde eller forbedre hovkvaliteten.


Videre, mens økonomisk effektivitet er en viktig faktor, bør det ikke være den eneste overveielsen. Langsiktige helsefordeler og kvaliteten på ingrediensene er også viktige faktorer å vurdere. Et billigere produkt på kort sikt kan ende opp med å koste mer over tid hvis det ikke gir de ønskede helsefordelene for hesten.Til slutt, regelmessig pleie og vedlikehold av hovene, inkludert trimning og skoning av en profesjonell hovslager, sammen med et velbalansert kosthold, er avgjørende for å opprettholde optimal hovhelse. Tilskudd som Bio-Trition ZMC Advanced kan være en verdifull del av dette helhetlige omsorgsregimet, som gir næringsstøtte for å maksimere hovens helse og funksjon.


Hver hest er unik, og det som fungerer for én hest, er ikke nødvendigvis det beste for en annen. Denne sammenligningen gir en oversikt som kan hjelpe hesteeiere i deres beslutningsprosess, men den erstatter ikke personlig veiledning fra fagfolk. 

 

 

99 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page