top of page

En dag i livet til en topp-groom: Møt Niki Javorek - tøff og lojal hestevenn

Oppdatert: 12. feb. 2023
Niki Javorek er en engasjert og hardtarbeidende show groom fra Slovakia, som nå jobber for norges beste sprangrytter Geir Gulliksen på Stall Gullik i Norge. Etter å ha fullført en utdannelse innen landbruk og hest, har hun jobbet som groom i flere år. For fem år siden flyttet hun til Norge med hunden sin. En Welsh Corgi som heter Kiwi.

Det å være show groom for en av Norges topp sprangryttere, synes Niki er svært spennende. Både hun og Geir er voldsomme konkurransemennesker, og hun setter pris på den tilliten han gir henne i arbeidet hun gjør. En vanlig uke for Niki består av å ha en fast rutine når de er hjemme, hvor hestene får gått mye på tur i skogen rundt stallen, og en helt annen type rutine når de reiser på show. Når de er på turné, så blir det mye kjørong og hestene konkurrerer ofte på flere forskjellige arenaer før de igjen vender nesen hjemover. Men hun elsker å reise og synes det er gøy. Show livet handler alltid om å planlegge riktig og å være presis med tiden, både for morgen øktene, oppvarmingen og selvfølgelig konkurransene. Hestene må alltid se bra ut og være i perfekt form. Å gå tur med hestene to til tre ganger om dagen er et must, i tillegg til morgen øktene eller lett bakkearbeid. Hun liker å bruke massasje teppe før og etter konkurransene. Hestene til Geir er gode til å reise med. Hun sørger for at de alltid har tilgang til vann og høy på lastebilen under turen.

Niki mener at en god show groom bør ha et øye for detaljer, alltid sette hestene først og være i stand til å jobbe under press. Som konkurranse groom er det ikke en "8-16 jobb", og man må være forberedt på lange dager, sen kveld og tidlige morgener. Hun rider også hestene selv, både hjemme og når Geir ikke er til stede på showet. Niki har en spesiell kjærlighet til hestene Arakorn og Quatro, og synes det er fint å se Arakorn ha det godt med sin nye eier. Som en del av en heste-teamet med mange forskjellige oppgaver, takler Niki stress og travelhet godt. Hennes favoritt destinasjon så langt i karrieren er London Olympia, men hun liker også Monaco og NYC. Det beste med å jobbe som fulltids groom er muligheten til å jobbe med hester, reise til ulike steder og å tilbringe tid med hestevenner fra hele verden. Den største utfordringen er de lange arbeidsdagene og alltid å være tilgjengelig for hestene. Men tross dette, elsker Niki jobben som groom og er takknemlig for å ha muligheten til å jobbe med hester på et profesjonelt nivå.

Niki sverger til vitaminer og tilskudd for å holde hestene hennes sunne og friske. Hun bruker flere produkter som hjelper til å forebygge skader og gir ekstra støtte til muskler og ledd under konkurranser og trening. Tilskudd som hun bruker hjelper henne å sikre at hestene er i optimal form og reduserer risikoen for skader. Niki har mye erfaring med bruk av tilskudd, og svarer gjerne på spørsmål våre lesere har til hva hun anbefaler og bruker på sine hester. ReplyForward


50 visninger0 kommentarer

Комментарии


bottom of page