top of page

3 måter å unngå fluer i sommer

Etter en hard og kald vinter velger mange å sette hestene på beite for en velfortjent sommerferie for både hest og rytter. Blant de største problemene som oppstår er fluer og mygg, som kan være plagsomme for hestene. I verste fall kan dette føre til at hestene må tas inn fra beite, og at sår ikke gror.


Vask hestene ofte

Fluer tiltrekkes av skitt og møkk, noe som enkelt kan bekjempes ved å vaske hestene regelmessig gjennom sommeren. Husk å tørke av hesten før du setter den ut for å unngå overoppheting. Hos HelseHest tilbyr vi sjampo fra både EPUK og SOLHEDS. Fra EPUK har vi også lilla sjampo som er perfekt for hvite hester som ofte blir misfarget av møkk og smuss. Sjampo fra SOLHEDS inneholder ingredienser som gjør den egnet hvis hesten din har underliggende hudproblemer.Hvitløk bekjemper fluer

Den beste måten å bekjempe fluer på er med hvitløk, som gir hestene en lukt fluene ikke liker, og dermed unngår å plage din hest. Hos EPUK tilbyr vi ren hvitløk som kan tilsettes i fôret, slik at hesten din kan få en pause fra fluene.


Hvitløk har også andre fordeler, som færre parasitter. Flere forskningsprosjekter har evaluert hvitløkets parasittbekjempende egenskaper, og resultatene viser at hester som får tilskudd av hvitløk har lavere parasittnivåer enn hester uten hvitløk i kosten. I tillegg styrker hvitløk lungene og immunforsvaret, men husk å bruke det i forsvarlige mengder.


Fluespray for umiddelbar effekt

Sist, men ikke minst, er fluespray et "must-have" i stallapoteket gjennom sommeren. Våre fluesprayer fra Centura bekjemper fluer, og gir hesten din beskyttelse mot fluer i opptil flere timer.


Beskytt sår fra fluer og bakterier

Husk at fluer har en tendens til å tiltrekke seg sår, noe som gjør det vanskeligere for dem å gro. For å bekjempe dette anbefaler vi en god stallkrem som ikke faller av lett og som inneholder ingredienser som styrker huden. EPUK sin sulfurkrem er tykk og inneholder MSM og svovel som støtter opp sårhelingen og etterlater huden myk. Hvis hesten din sliter med å få tilbake hårveksten etter sår, anbefaler vi Derma 2 fra SOLHEDS
48 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page